donderdag, 6. september 2007 - 19:02

'Holleeder opdrachtgever voor liquidatie Endstra'

Amsterdam

De moord op Willem Endstra in 2004 zou zijn uitgevoerd in opdracht van Willem Holleeder en diens rechterhand Dino S. Dit blijkt uit stukken van justitie die de NOS heeft ingezien.

Vastgoedhandelaar Endstra zou in eerste instantie voormalig Hells Angels president Willem van Boxtel geld hebben geboden om Holleeder uit de weg te ruimen. Uit de nieuwe stukken blijkt dat Van Boxtel het plan doorvertelde aan Holleeder, waarna hij en S. besloten om Endstra te laten liquideren. Endstra werd op 17 mei 2004 voor zijn kantoor in Amsterdam op klaarlichte dag doodgeschoten door twee mannen.

Holleeder staat momenteel terecht voor afpersing en wordt in zijn proces formeel niet als verdachte van de moord op Endstra gezien. Wel zou justitie Holleeder en diens handlanger als verdachten zien in deze zaak, zo meldt de NOS op basis van de stukken.

Vorige week is in Paramaribo een 34-jarige Amsterdammer aangehouden die door justitie als tussenpersoon wordt aangemerkt tussen de opdrachtgever en de uitvoerders van de moord op de vastgoedmagnaat.
Provincie:
Tag(s):