dinsdag, 18. december 2007 - 14:00

Job Cohen hoofdredacteur van Folia

Amsterdam

Burgemeester Job Cohen is eenmalig hoofdredacteur geworden van Folia, het weekblad van de Universiteit van Amsterdam. Als eindverantwoordelijke voor het oudste universiteitsblad van Nederland is Cohen op zoek gegaan naar de relatie tussen de stad en de universiteit.

Onder het motto : Wat doet de UvA nu daadwerkelijk voor Amsterdam en wat merken we er in het dagelijks leven van, motiveert de burgemeester zijn keuze voor het thema: de Universiteit en de stad. In het nummer zijn onder meer bijdragen opgenomen van hoogleraar electorale politiek Jean Tillie, Robbert Dijkgraaf, wethouder Lodewijk Asscher en Marita Mathijsen.

Cohen zegt daarover onder andere dat in het onderzoek van Tillie beschreven staat waarom sommige Amsterdamse moslims radicaliseren Robbert Dijkgraaf maakt op Amsterdamse basisscholen kinderen enthousiast voor vakken als natuurkunde en scheikunde en volgens de burgemeester leggen deze mensen de verbinding tussen stad en universiteit.

Volgens Folia-hoofdredacteur Jim Jansen heeft Cohen zich met zijn staf op alle niveaus met het productieproces bemoeid: van uitzetten van beeld tot het bepalen van het bladritme. Dit heeft geresulteerd in een Folia van 56 pagina’s. Dat is uniek in het bestaan van het blad. Het eerste exemplaar wordt op woensdag in het café van Crea aan Job Cohen uitgereikt.
Provincie:
Tag(s):