zaterdag, 22. december 2007 - 11:42

Leraar doodt konijn tijdens les

Dordrecht

Een leraar van het Wellantcollege in Dordrecht is in opspraak geraakt, nu blijkt dat de man tijdens een les Dierenhouderij een ziek konijn heeft doodgeslagen. De leraar zou de leerlingen van 4-vmbo vooraf hebben gewaarschuwd, zo meldt het college tegenover het Algemeen Dagblad.

Volgens de docent had het konijn een verlamd pootje en is het gebruikelijk om het te doden. De leraar verklaarde dat er één ferme tik voor nodig was om het dier te doden. Volgens diverse leerlingen waren er meerdere klappen nodig. De school heeft het voorval inmiddels onderzocht en noemt het gedrag van de man ‘onaanvaardbaar’.

De docent zou volgens de adjunct-directeur van het college al eens eerder betrokken zijn geweest bij een incident met een cavia. Het dier beet hem in de vingers, waarna de leraar het knaagdier tegen het raam smeet. Volgens de docent ging het om een ‘reflex’.

De schoolleiding heeft een stevig gesprek gevoerd met de betrokken docent en zal na de kerstvakantie met de vakgroep Dierhouderij een protocol opstellen om nieuwe incidenten te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):