zondag, 2. december 2007 - 16:02

Overval op pompstation

Een tankstation aan de Trynwaldsterdyk in Gytsjerk is zaterdagavond om 19.25 uur overvallen. Een gemaskerde man eiste van de pompbediende onder bedreiging van een vuurwapen geld.

Nadat de overvaller een geldbedrag van enkele honderden euro’s had gekregen rende hij de shop uit en maakte zich uit de voeten. Drie personen die bij het tankstation stonden waren getuige van de overval en zagen hoe de man rennend de weg overstak en in het aan de overzijde van de weg gelegen bos verdween.

Onmiddellijk na de melding heeft de politie een uitgebreide zoekactie naar de overvaller in gang gezet. Met verschillende eenheden, waaronder twee hondengeleiders, is de omgeving afgezocht, helaas zonder direct resultaat.

Van de overvaller is het volgende signalement bekend: normaal postuur, droeg een donkerkleurige bivakmuts waarin gaten voor de ogen en mond waren geknipt, zwarte of donkerblauwe middellange jas met daaronder een spijkerbroek.

De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen. Het kan daarbij gaan om personen die zaterdagmiddag en het begin van de avond bij het tankstation zijn geweest en wat is opgevallen. De politie wil ook graag spreken met een nog onbekende man die in het begin van de middag een kop koffie in de shop heeft gedronken. Deze man heeft niet getankt en reed in een grote donkerkleurige auto, sedanmodel. Ook mensen die voorbij zijn gereden en mogelijk wat hebben gezien worden verzocht via 0900-8844 contact op te nemen met de politie.
Provincie:
Tag(s):