dinsdag, 22. mei 2007 - 20:54

Ruim 4000 mensen hebben al gestemd

Coevorden

Inwoners van de gemeente Coevorden maken in grote getale gebruik van de mogelijkheid hun favoriete ontwerp voor het ‘Huis van de Bevolking’ te kiezen. Dinsdagmiddag 22 mei rond 15:00 uur stond de teller al op 4070 uitgebrachte stemmen, bijna 15% van het totale aantal stemgerechtigden. Stemmen kan nog tot en met woensdagavond 23 mei 22.00 uur.

Burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden maakt donderdagavond 31 mei op de Markt in Coevorden bekend op welke ontwerp de meeste stemmen zijn uitgebracht door het publiek.

Op 9 mei jongstleden presenteerden 3 architecten hun ontwerpen voor het 'Huis van de Bevolking' van de gemeente Coevorden. De ontwerpen zijn: Hof van Coevorden (RAU architecten), StadShuis (Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen architecten) en Trapgevel (De Zwarte Hond architecten).

Naast de inwoners brengen ook de gemeenteraad, de werknemers van de gemeente, de Klankbordgroep Centrum en het college een advies uit. De voorkeuren van het publiek en de andere groepen worden meegewogen bij het definitieve collegebesluit op 19 juni. Dan neemt het college het besluit welke architect en bouwcombinatie de opdracht krijgt voor het ontwerp en bouw van het ‘Huis van de Bevolking’.

Onder de titel ‘Coevorden Beweegt’ krijgt het stadscentrum van Coevorden de komende jaren een nieuw gezicht. De gemeente heeft een centrumplan opgesteld met daarin een opsomming van de verbeterpunten voor de stad. Een belangrijk onderdeel van het centrumplan is het nieuw te bouwen ‘Huis van de Bevolking’ aan de Markt met een openbaar karakter. Om het aanbod van culturele activiteiten te stimuleren zal de nieuwe raadszaal in dit gebouw multifunctioneel gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld theatervoorstellingen.
Provincie:
Tag(s):