dinsdag, 23. oktober 2007 - 19:29

SP en GL gaan protesteren tegen verlenging missie Afghanistan

Noordwijk

Op donderdag 25 oktober wordt in Noordwijk geprotesteerd tegen de dreigende verlenging van de Nederlandse deelname aan de oorlog in Afghanistan. In Noordwijk komen die dag de ministers van defensie van 26 NAVO-landen bijeen. In tal van andere plaatsen in het land wordt die avond een wake gehouden.

De SP, GroenLinks en diverse vredesgroepen demonstreren donderdag om 12.00 uur op het Vuurtorenplein in Noordwijk, vlak bij de NAVO-conferentie in Huis ter Duin, tegen verlenging van de missie in Uruzgan. Ook zullen de vele slachtoffers van de oorlog worden herdacht. Tweede Kamerlid Sadet Karabulut spreekt er namens de SP.

’s Avonds wordt op dezelfde dag in 15 gemeenten een wake gehouden tegen het dreigende besluit van de regering om de Nederlandse deelname aan de oorlog te verlengen. Behalve in Noordwijk is dat in Rotterdam, Leeuwarden, Hengelo, Amsterdam, Groningen, Venray, Sittard-Geleen, Landgraaf, Almere, Nijmegen, Hoensbroek, Schiedam, Breda en Amersfoort. Deze wakes beginnen om 19.00 uur. In Boxmeer worden op vrijdagavond bijeenkomsten gehouden.
Provincie:
Tag(s):