maandag, 9. juli 2007 - 11:47

Toekomst Albers hangt aan zijden draadje

De Grand Prix van Engeland op het circuit van Silverstone kan wel eens de voorlopig laatste Formule 1-race van Christijan Albers zijn geweest. De coureur schijnt achter te lopen met betalingen aan zijn team Spyker en bovendien is de teamleiding nog niet onder de indruk van de prestaties van de Nederlander. De kans dat de volgende race op de Nürburgring een andere coureur naast Adrian Sutil in de auto van de Nederlandse renstal rijdt is vrij groot.

Wie de plaats dan van Albers in moet nemen is nog niet duidelijk. Naast Christian Klien, Marc Gene, Marcus Winkelhock en Narain Karthikeyan worden ook twee Nederlanders genoemd. Allereerst testcoureur Giedo van der Garde, die morgen op het circuit van Spa-Francorchamps een volledige dag mag testen.

Maar wie de andere twee dagen voor Spyker zal testen is nog onduidelijk. En dan komt de andere Nederlander om de hoek kijken. Trust-directeur Michel Perridon opperde het idee om Jos Verstappen in België voor het team te laten testen, maar sindsdien is daar niet meer duidelijk over geworden. De partijen zouden sindsdien in onderhandeling zijn, maar weigeren zich erover uit te laten.

Ook het team van Spyker geeft daar geen uitsluitsel over. Voor de driedaagse testweek op het circuit van Spa-Francorchamps is alleen Van der Garde zeker van zijn testdag. Teambaas Colin Kolles wilde niet ingaan op alle speculatie. “Ik heb geen commentaar.� De tot Duitser genaturaliseerde Roemeen spreekt zich dus ook niet uit voor een langer verblijf van albers bij Spyker.
Categorie:
Tag(s):