dinsdag, 4. december 2007 - 9:16

Twee verdachten aangehouden voor drugshandel

Zandvoort

Met de aanhouding van een 43-jarige Zandvoorter is een onderzoek naar de handel in verdovende middelen in een stroomversnelling gekomen. Sinds begin oktober stelden rechercheurs van de districtsrecherche Kennemerland-Zuid een onderzoek in nadat een anonieme tip was binnengekomen dat er vanuit een bedrijf in Zandvoort werd gehandeld in verdovende middelen.

In het onderzoek bleek de 43-jarige Zandvoorter handel in verdovende middelen te drijven vanuit zijn bedrijf. Op 28 november werd duidelijk dat hij verdovende middelen zou halen in Amsterdam. Daarop is door de politie ingegrepen. De verdachte Zandvoorter werd kort na zijn bezoek in Amsterdam bij zijn bedrijf in Zandvoort aangehouden. Vervolgens is in samenwerking met de politie in Amsterdam een inval gedaan bij de leverancier. Daarbij is een 41-jarige Amsterdamse aangehouden. Verder is nog een 43-jarige Zandvoorter aangehouden die ook wordt verdacht van handel in verdovende middelen.

Onder de Zandvoorter is 25 gram cocaïne in beslag genomen, evenals zijn Mercedes auto. Onder de Amsterdamse zijn 37,5 gram cocaïne, 9 gram heroïne, een paar duizend euro aan contanten en enkele attributen die te maken hebben met de handel in verdovende middelen (zoals een weegschaal) in beslag genomen.

De drie verdachten zijn op maandag 3 december voorgeleid bij de officier van justitie en rechter-commissaris en in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):