zaterdag, 11. augustus 2007 - 11:02

Tweede verdachte overval avondwinkel ook aangehouden

Amstelveen

Na uitgebreid recherche onderzoek is de politie er in de nacht van vrijdag 10 agugustus op zaterdag 11 augustus geslaagd ook de tweede verdachte aan te houden die betrokken was bij de overval op de avondwinkel in amstelveen waar een 62-jarige medewerker werd neergestoken.

Inmiddels zijn beide verdachten dus aangehouden die vermoedelijk betrokken waren bij de dodelijke overval in Amstelveen. Vrijdagavond 10 augustus 2007 rond kwart voor tien werd in de omgeving van Uilenstede in Amstelveen een 16-jarige jongen aangehouden in verband met betrokkenheid bij het doodsteken van een personeelslid van een avondwinkel in Amstelveen.

De verdachte werd gezocht door een groot rechercheteam dat speciaal was opgestart om de gewelddadige overval op te lossen. Het onderzoek dat onder supervisie van een officier van justitie plaatsvond richtte zich speciaal op getuigenverklaringen en sporen die op de plaats delict waren achtergebleven. De tweede verdachte werd aangehouden bij de Kalkmarkt.

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond vijf voor drie kon door een motoragent van bureau IJtunnel de tweede verdachte worden aangehouden. Deze verdachte was eveneens 16 jaar oud. Beide verdachten zijn woonachtig in Amsterdam. Het 62-jarige slachtoffer is aan zijn verwondingen overleden.
Provincie:
Tag(s):