woensdag, 8. augustus 2007 - 12:25

Vijf jaar gevangenisstraf wegens dodelijk ongeval

Utrecht

Een 68-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg is door de rechtbank Utrecht veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf wegens doodslag. Daarnaast mag hij tien jaar geen motorrijtuigen meer besturen. De man veroorzaakte in april dit jaar een dodelijk verkeersongeluk toen hij dronken over de vluchtstrook langs een file reed en tegen een auto met pech botste. De bestuurder van de auto kwam hierbij te overlijden.

Het ongeval gebeurde op de A27 bij Utrecht. Uit onderzoek van het NFI is gebleken dat de man 3,5 uur na het ongeluk 1.71 promille alcohol in zijn bloed had. Dit rechtvaardigt naar het oordeel van de rechtbank de veronderstelling ,,dat verdachte stomdronken achter het stuur zat.’’ Kort voorafgaand aan het dodelijk ongeluk had de man al twee aanrijdingen veroorzaakt waarbij blikschade was ontstaan., maar hij had de plaats van die aanrijdingen verlaten.

De rechtbank komt tot de conclusie dat de verdachte door (onder meer) dronken achter het stuur te gaan zitten en met veel te hoge snelheid over de vluchtstrook te rijden, voorwaardelijk opzet heeft gehand op de dood van het slachtoffer. Verdachte heeft door zijn handelen willens en wetens de aanmerkelijke kans op het overlijden van een medeverkeersdeelnemer op de koop toe genomen.
Provincie:
Tag(s):