donderdag, 24. januari 2008 - 0:40

Ambulance kantelt na botsing

Apeldoorn

Een ambulance, die met spoed onderweg was naar een reanimatie, is woensdagochtend 23 januari in Apeldoorn in botsing gekomen met een personenauto, daarna gekanteld en op de zijkant tot stilstand gekomen. De ambulance vervoerde op dat moment geen patiënt.

De vrouwelijke verpleegkundige die in de ambulance als bijrijdster aanwezig was, raakte licht gewond aan haar hand. Zij werd met een politieauto voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. Alle andere betrokkenen bleven ongedeerd.

De ambulancewagen was met gebruikmaking van zwaailicht en sirene als ondersteunende eenheid onderweg naar een reanimatie en vervoerde op het moment van het ongeval geen patiënt. Een andere ambulance werd ingezet om de ondersteuning bij de reanimatie te verzorgen.

Het ongeval vond omstreeks 07.20 uur plaats. De 29-jarige bestuurder van de ambulance reed op de Europaweg vanuit de richting Apeldoorn-centrum en wilde op de kruising linksaf de Laan van Westenenk oprijden. Daarbij kwam hij in botsing met een personenauto, bestuurd door een 37-jarige man uit Apeldoorn. Tengevolge van de botsing kantelde de ambulance en raakte de verpleegkundige licht gewond.

Zowel de ambulance als de betrokken personenauto raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept.
Provincie:
Tag(s):