zondag, 3. augustus 2008 - 22:11

Feyenoord verliest ook van Celtic

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft ook de tweede wedstrijd op het eigen jubileum toernooi niet weten te winnen. Het Schotse Celtic toonde zich met 1-3 te sterk. Trainer Gertjan Verbeek moest opnieuw met een gehavend elftal voor de dag komen. Jon Dahl Tomasson en Karim El Ahmadi zijn nog altijd geblesseerd en Roy Makaay en Jonathan de Guzman zitten met de olympische selectie in China.

De bezoekers stonden al binnen een kwartier spelen op een 0-2 voorsprong. Gepruts in de Feyenoord-verdediging was daar debet aan. Keer op keer stond het achterste viertal verkeerd opgesteld, waardoor de aanvallers van Celtic zeeën van ruimte kregen. Georgios Samaras was de eerste speler die daarvan wist te profiteren. Na een slippertje van Serginho Greene dook de voormalig sc Heerenveen-spits alleen op voor doelman Sherif Ekramy, die de gehele wedstrijd mocht spelen. Samaras schoot zwak binnen, maar zag zijn inzet toch via de handen van de Egyptenaar het doel ingaan: 0-1.

Ondanks die achterstand was het Feyenoord dat het meeste balbezit en ook het beste van het spel had. De Rotterdammers creëerden kansen, maar konden die niet omzetten in een treffer. Dat kon Jan Vennegoor of Hesselink wel. De Nederlandse aanvaller won een kopduel van André Bahia en kopte fraai binnen: 0-2. Lange Jan was vlak voor rust tevens verantwoordelijk voor de Schotse derde treffer, door sluw de buitenspelval te ontlopen en raak te schieten.

Na rust tapte Feyenoord uit een geheel ander vaatje. De Rotterdammers domineerden de volledige tweede helft en kregen legio kansen. Direct na de spelhervatting was het al raak. Michael Mols legde goed af op Leroy Fer, die van buiten de zestien beheerst binnenschoot: 1-3. Ook in het restant van de wedstrijd waren er genoeg mogelijkheden om nog langszij te komen. Onder aanvoering van de fanatieke aanhang bleef Feyenoord jagen op het Schotse doel, maar vooral de ingevallen Georginio Wijnaldum en Kermit Erasmus hadden het vizier niet geheel op scherp staan.

Ondanks de nederlaag zal Verbeek toch een goed gevoel aan het jubileum toernooi hebben overgehouden. De oefenmeester weet dat er met name aan de verdediging nog genoeg gesleuteld moet worden, maar zal verder tevreden zijn over het spel dat Feyenoord vooral in de tweede helft tegen Celtic heeft laten zien.