zaterdag, 18. juli 2009 - 18:19

Man laat aangereden bejaarde vrouw hulpeloos achter

Heerenveen

Een 42-jarige inwoner van Heerenveen heeft vrijdagmiddag een 70-jarige vrouw hulpeloos laten liggen, nadat hij haar had aangereden.

De aanrijding vond plaats op de Dominee Kingweg. Het slachtoffer, een 70 jarige inwoonster van Heerenveen die op haar fiets over de Oude Veenscheiding reed, werd tijdens het oversteken geschept door de auto waarin de verdachte reed. De automobilist reed vervolgens zonder zich over het slachtoffer te bekommeren. Het slachtoffer is met een fikse hoofdwond en met een hersenschudding, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen waar zij ter observatie moest blijven.

De man is even later aangehouden voorhet overtreden van Artikel 7 in de Wegenverkeerswet 1994: “Het is degene die bij een verkeersongeval is betrokken of door wiens gedraging een verkeersongeval is veroorzaakt, verboden de plaats van ongeval te verlaten naar hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden, een ander aan wie bij dat ongeval letsel is toegebracht, in hulpeloze toestand wordt achtergelaten.”

Het overtreden van deze wet is geen verkeersovertreding, maar is een misdrijf. Dit zal betekenen dat de man zich zal moeten verantwoorden tegenover de rechter.
Provincie:
Tag(s):