dinsdag, 1. december 2009 - 19:23

Minister Eurlings opent grensemplacement A67

Venlo

Na de opening van de A73 tunnels in Roermond heeft minister CAmile Eurlings dinsdag het grensemplacement grensemplacement aan de A67 bij Venlo geopend. De parkeerplaats wordt woensdagochtend weer opengesteld voor alle verkeer. De parkeerplaats was drie maanden gesloten voor een grondige renovatie.

Om transportcriminaliteit tegen te gaan heeft het grensemplacement een compleet nieuwe inrichting gekregen. Het terrein is nu veel overzichtelijker ingedeeld. Door goede verlichting en geavanceerde camera’s is het terrein beter beveiligd. De camera’s hebben een directe verbinding met een regionale toezichtsruimte. De parkeerplaats voor met name vrachtauto’s beschikt over sanitaire voorzieningen en binnenkort over een restaurant.

De planontwikkeling voor de renovatie van het grensemplacement en de tijdelijk parkeerplaats is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeenten Venlo en Maasbree. De verbouwing is belangrijk voor de opwaardering van de Duits-Nederlandse grens. Het emplacement is daarmee tevens een visitekaartje voor de gemeente Venlo, mede met het oog op de Floriade in 2012.
Provincie:
Tag(s):