dinsdag, 3. november 2009 - 22:34

Stelende vrouwen opgepakt

Zaandam

De politie heeft maandagmiddag dankzij een tip van een getuige drie vrouwen aangehouden die worden verdacht van diefstal.

Een getuige belde de politie nadat hij twee vrouwen had gezien die uit een auto waren gestapt en bij verschillende woningen in de Kepplerstraat aanbelden. Bij sommige woningen gingen de vrouwen naar binnen.
De alerte inwoner vertrouwde het niet, noteerde het kenteken en belde de politie. Die trof de auto met daarin drie vrouwen even verderop aan, ook op de Kepplerstraat.

Het drietal had geen aannemelijke verklaring voor hun aanwezigheid daar. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en de politie stelde een onderzoek in de buurt. Het blijkt dat de vrouwen bij diverse, vooral oudere, mensen hebben aangebeld en bij een aantal is geld gestolen.

Hun werkwijze is dat een van de vrouwen de bewoner aan de praat houdt, terwijl de ander haar slag slaat in de woning. De politie heeft nu twee aangiftes binnen, maar vermoedt dat meer mensen slachtoffer zijn geworden van deze oplichters.

Bent u ook bestolen door vrouwen die via een babbeltruc uw woning binnenkwamen? Of zijn de vrouwen bij u aan de deur geweest? Belt u dan met de recherche via 0900-8844.

Het drietal zit nog vast en hun auto is in beslag genomen. De vrouwen komen uit verschillende landen en zijn in de leeftijd van 23, 33 en 56 jaar.
Provincie:
Tag(s):