woensdag, 31. maart 2010 - 10:04

Arrestaties naar aanleiding van autobranden

Oosterhout

De Oosterhoutse politie heeft vorige week vier verdachten opgepakt naar aanleiding van recente brandstichtingen in de wijk Oosterhout-Zuid. Het gaat om drie minderjarigen van 14, 15 en 16 jaar oud en een meerderjarige jongeman van 18 jaar. Ze zijn afkomstig uit de wijk waar de branden woedden.

De politie verdenkt het viertal van een aantal autobranden die in 2010 in de wijk Oosterhout-Zuid werden gesticht. De verdachten hebben inmiddels een deel van de brandstichtingen bekend. Om onderzoekstechnische redenen kan de politie op dit moment nog geen aantallen benoemen. De zaak is namelijk nog volop in onderzoek.

De delicten veroorzaakten onrust en onveiligheidsgevoelens in de wijk. Dit was voor de politie reden om de zaak hoge prioriteit te geven. Rechercheonderzoek, aangevuld met verschillende getuigenverklaringen, leidde naar de nu aangehouden verdachten.

De aangerichte materiële schade is aanzienlijk, want diverse auto's brandden geheel uit. Verder ontstond er in een beperkt gevallen ook direct gevaar voor personen en goederen. Bijvoorbeeld omdat woningen ontruimd moesten worden vanwege gevaar voor overslag van brand.

Daarnaast worden de arrestanten ook verdacht van een aantal vernielingen aan auto's in dezelfde buurt. De jongens zijn vorige week aangehouden en werden afgelopen vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Ze zitten momenteel nog steeds vast.
De politie sluit meerdere nieuwe aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.
Provincie:
Tag(s):