zaterdag, 6. februari 2010 - 0:01

Bewoner ontdekt koperdieven op dak

Hilversum

Vrijdag kwam om 00.40 uur een melding binnen dat er werd gevochten op het dak van het oude KRO-gebouw aan de Emmastraat. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Het bleek dat twee mannen op het dak koperen bliksemafleiders wilden stelen en betrapt waren. Een bewoner van het antikraakpand hoorde gestommel op het dak en ging kijken.

Hij werd direct aangevallen door een man en vrij snel kwam er een tweede man bij. Een worsteling ontstond. De 44-jarige bewoner werd geschopt en geslagen en de mannen probeerden hem van het dak te duwen. Uiteindelijk vluchtten de twee mannen weg. De bewoner is naar het ziekenhuis gegaan om zich te laten controleren. Hij heeft een hersenschudding en verschillende kneuzingen opgelopen.

Signalementen: blanke man van ongeveer 1.90 meter lang en 20 à 25 jaar oud met een kaal hoofd. Hij droeg een blauwe jas met capuchon, spijkerbroek en gymschoenen. Van de andere man is bekend dat hij kleiner van lengte was en ook een jas met capuchon droeg.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van dit geweld of personen die meer kunnen vertellen over het voorval. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen, kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.
Provincie:
Tag(s):