zaterdag, 6. maart 2010 - 12:12

Eindhoven Europese stad van de toekomst

Eindhoven

De toonaangevende Britse krant Financial Times heeft Eindhoven uitgeroepen tot Europese stad van de toekomst in de categorie steden tot 250.000 inwoners. De reden hiervoor is het vestigingsklimaat, de economische potenties en infrastructuur.

Elke twee jaar beoordeelt het gerenommeerde tijdschrift fDi Magazine van de internationale zakenkrant Financial Times de Europese steden en regio's op hun economische prestaties. Aspecten die onderzicht worden, zijn onder meer het vestigingsklimaat voor buitenlandse investeerders, de kwaliteit van de infrastructuur, het arbeidsklimaat, verschillende kostenfactoren en het woon- en leefklimaat.

In de beoordeling wordt een onderscheid gemaakt naar economische regio's, Europese steden met meer dan 1 miljoen inwoners en andere steden in Europa die afhankelijk van hun inwonertal in een bepaalde categorie zijn ingedeeld.

Eindhoven is in de categorie 'micro cities', tot 250.000 inwoners, uitgeroepen tot de meest ondernemersvriendelijke stad van Europa. Daarmee laat Eindhoven andere steden als Geneve in Zwitserland, Aarhus in Denemarken en de Nederlandse steden Maastricht en Venlo achter zich. Ook op het gebied van economische potenties scoort Eindhoven een toppositie. De stad staat tweede achter Cambridge in het Verenigd Koninkrijk maar vóór steden als Basel en Grenoble. Ten slotte is er voor Eindhoven een top 5 positie op het gebied van infrastructuur. Daar bekleedt de stad een vierde plek.
Provincie:
Tag(s):