donderdag, 21. januari 2010 - 10:26

Gemeente beslist vanavond over voortbestaan RKC Waalwijk

(ELF Voetbal) De gemeenteraad van Waalwijk beslist vanavond of het financiële steun verleent aan RKC Waalwijk. Stemmen de volksvertegenwoordigers niet in met het reddingsplan, lijkt het einde van de Brabantse eredivisionist toch nabij.

In het reddingsplan van hoofdsponsor Ben Mandemakers, dat hij eind oktober indiende, staat de Waalwijkse zakenman zelf garant voor 2,4 miljoen euro en verlaagt de gemeente Waalwijk de jaarlijkse stadionhuur van 600.000 naar 450.000 euro. Het verschil van 150.000 euro moet jaarlijks door de supporters via allerlei acties bijeen worden gebracht.

Het is onduidelijk of er in de gemeenteraad een meerderheid voor het reddingsplan bestaat. De coalitiepartijen willen in de media niets kwijt over hun standpunt. De grootste partij Lokaal Belang is weliswaar kritisch, maar laat als enige weten dat het niet de intentie heeft om de stekker uit RKC te trekken. De gemeenteraadsleden zullen vanavond overigens hoogstwaarschijnlijk niet per fractie, maar hoofdelijk hun stem uitbrengen. In het begin van de vergadering wordt pas besloten of dit anoniem of publiekelijk gaat gebeuren. Daarna moet ook wethouder Rinie van Dongen nog zijn voorstel verdedigen, iets wat hem de vorige keer niet optimaal lukte. Het lijkt daardoor een lange avond te worden in het stadhuis, waarbij zelfs een tweede en derde termijn niet worden uitgesloten.

RKC Waalwijk kampt met grote financiële problemen, doordat de ploeg jarenlang op te ruime financiële voet leefde. In de herfst was het maar de vraag of de club zou overleven, maar een reddingsplan bracht redding. De spelers besloten om in de rest van het seizoen van hun premies af te zien. Dat voorkwam een faillissement. Maar als de gemeenteraad zich vanavond niet welwillend toont, bleek dat slechts uitstel van executie.
Categorie:
Tag(s):