dinsdag, 26. januari 2010 - 16:02

Kwart miljoen subsidie voor zonnecellenfabrikant op Avantis

Heerlen

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben een subsidie van € 250.000 verleend aan Solar Modules Limburg BV. Dit bedrijf gaat op het grensoverschrijdende bedrijventerrein Avantis in Heerlen een nieuwe zonnecellenfabriek bouwen. De zonnecellen worden met elkaar verbonden tot modules die stroom leveren,

Het gaat om een totale investering van € 4,2 miljoen. Het bedrijf start in eerste instantie met de productie in een bestaand pand op het bedrijventerrein Dentgenbach in Kerkrade en zal daar meteen werk opleveren voor 25 mensen. Binnen drie jaar verkast het bedrijf naar Avantis en zal daar uitgroeien tot een bedrijf met naar verwachting 250 arbeidsplaatsen.

Het initiatief past precies in het beleid van de Provincie Limburg voor zonne-energie. Avantis is juist bedoeld voor bedrijvigheid die zich richt op nieuwe energie zoals de bouw van panelen voor zonne-energie. Solar Modules Limburg BV gaat een fabriek bouwen met een voorlopige jaarproductie van 200.000 panelen. Dat worden er binnen enkele jaren drie keer zoveel.
Provincie:
Tag(s):