vrijdag, 22. januari 2010 - 21:52

Limburgse agenten getuigen in moordzaak Fieny Wouters

Heerlen

Op woensdag 27 januari 2010 vindt in het Duitse Kaiserslautern de terechtzitting plaats tegen een 51-jarige man die wordt verdacht van de moord op Fieny Wouters in 1994 in Heerlen. Zes politieambtenaren van de politie Limburg Zuid zijn opgeroepen om als getuige te verschijnen.

Op maandag 5 december 1994 werd in haar woning aan de Stationsstraat in Heerlen het stoffelijk overschot aangetroffen van de 72-jarige Fieny Wouters. Ze was door een misdrijf om het leven gebracht. Fieny leidde een zwerversbestaan en was een graag gezien figuur in het centrum van Heerlen. Het door een Recherche Bijstands Team ingestelde onderzoek leidde toen niet tot het oplossen van de zaak.

De moordzaak werd in 2006 als 'cold case' opnieuw bekeken. Daarbij werden in het kader van het Verdrag van Prüm de toentertijd veiliggestelde DNA-sporen vergeleken met de DNA-profielen in de DNA-databank van Duitsland met als resultaat, dat er in de Duitse databank een identiek genetisch profiel werd aangetroffen van een 51-jarige man uit Kaiserslautern.

Omdat het een Duitse onderdaan betreft werd het onderzoek in handen gesteld van de Staatsanwaltschaft Kaiserslautern. Dat leidde ertoe dat de verdachte op 29 juli 2009 werd aangehouden wegens de in 1994 gepleegde moord. Rechercheurs van de regiopolitie Limburg-Zuid hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het onderzoek in Duitsland.
Provincie:
Tag(s):