woensdag, 14. april 2010 - 9:37 Update: 08-07-2014 1:04

McClaren: 'Iedereen zag dat het hands was'

(Elf Voetbal) FC Twente-trainer Steve McClaren baalde woensdag na afloop van de 1-0 nederlaag bij AZ van scheidsrechter Pieter Vink, die zijn ploeg een zuivere strafschop onthield. Maar de Engelsman was wel zo realistisch om de nederlaag niet alleen daar aan te wijten.

Simon Poulsen blokte in de tweede helft een kopbal van Blaise Nkufo met zijn hand, maar Vink weigerde een strafschop te geven. "Ongelofelijk", oordeelde McClaren. "Het enige dat hij niet deed, was de bal vangen. Iedereen in het stadion heeft het gezien, behalve de scheidsrechter en de grensrechter."

McClaren keek ook kritisch naar het spel van zijn ploeg. "In de eerste helft verdienden we niks. We speelden met te veel angst. In de tweede helft heeft er maar één team gevoetbald en dat waren wij. Dan heb je een beetje geluk nodig, maar het was zo'n avond waarop het allemaal niet mocht lukken voor Twente."

Ajax kan woensdagavond naderen tot één punt, waardoor de druk op Twente toeneemt. "We moeten nog steeds twee keer winnen, daar is niets aan veranderd. Als we zo spelen als in de eerste helft pakken we geen punt meer. Spelen we zoals in de tweede helft, dan winnen we twee keer. We hebben het allemaal nog in eigen hand. Ik hoop dat de ploeg zondag een reactie geeft, zoals ze dat dit seizoen vaker hebben gedaan na een nederlaag."

Twente neemt het zondag in eigen huis op tegen Feyenoord. Op zondag 2 mei wacht de uitwedstrijd tegen NAC Breda.
Categorie:
Tag(s):