maandag, 4. januari 2010 - 14:02

Meer aanhoudingen in Culemborg

Culemborg

Het rechercheteam dat de geweldsdelicten onderzoekt die tijdens de jaarwisseling in Culemborg in de wijk Terweijde plaatsvonden, heeft opnieuw aanhoudingen verricht. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

In de vroege vrijdagochtend werden direct 3 aanhoudingen verricht op verdenking van poging doodslag. Dit zijn drie inzittenden van de auto die om 05.00 uur die ochtend, een voortuin van een woning in de wijk Terweijde inreed.

Deze mannen zijn 18 en 19 jaar en komen uit Culemborg, Zeist en Utrecht. Vrijdagavond meldde een vierde inzittende zich bij het politiebureau in Culemborg. Hij is 21 jaar, komt uit Culemborg en is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de poging doodslag.

Vijfde inzittende
Het rechercheteam startte vrijdag het onderzoek met het horen van de getuigen en betrokkenen. Zaterdag kon het team uit de verschillende verklaringen en nader onderzoek vaststellen dat er een vijfde persoon in de auto had gezeten. Deze vijfde inzittende van 20 jaar uit Culemborg is zaterdagmiddag aangehouden, tevens op verdenking van betrokkenheid bij de poging doodslag.

Mishandelingen
Naast het onderzoek naar het inrijden van de auto in de voortuin van de woning wordt ook onderzoek gedaan naar andere mishandelingen die de bewuste nacht plaatsvonden. In verband met die mishandelingen is zaterdagavond een 43-jarige man uit Culemborg aangehouden. Het rechercheteam dat de geweldsdelicten onderzoekt, sluit meerdere aanhoudingen in verband met de mishandelingen niet uit.

Verwondingen
De bewuste nacht van oud en nieuw is er met stenen gegooid waardoor meerdere personen verwondingen opliepen. Deze personen hebben aangifte gedaan of hebben aangegeven dit op korte termijn te willen doen. Van de aangehouden personen is zaterdagavond de 18-jarige man uit Culemborg in vrijheid gesteld.

Noodverordening
De burgemeester van Culemborg heeft ook een noodverordening uitgevaardigd voor de wijk. Dit om mensen die niet in de wijk wonen te weren. Via internet bleek dat er ook relschoppers van buiten Culemborg naar de Zuid-Hollandse plaats wilde komen.
Provincie:
Tag(s):