dinsdag, 27. april 2010 - 20:49

Ondeugdelijke borstimplantaten van M-implant

Utrecht

Borstimplantaten van het merk M-implant scheuren en lekken snel. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft deze borstimplantaten daarom verboden. Dit meldt de Consumentenbond.

Vrouwen met deze borstimplantaten wordt geadviseerd deze te laten controleren bij de instelling waar ze zijn ingebracht. Bestaat deze instelling niet meer, dan kunnen zij bij ziekenhuizen of klinieken terecht die verzekerde zorg mogen verrichten.

De IGZ heeft een lijst opgesteld van klinieken waar de implantaten zijn gebruikt. Het gaat om Sihouetkliniek in Breda, kliniek Sportstad in Heerenveen, Medisch Centrum Scheveningen en de Citykliniek in Den Haag. Zowel de Silhouetkliniek als de Citykliniek zijn reeds gesloten.

De extra controles worden vergoed door de zorgverzekeraars. Is het noodzakelijk het implantaat te verwijderen dan wordt dit ook vergoed. Zorgverzekeraars vergoeden geen nieuw implantaat, maar mogelijk kan de consument hierover met de betrokken kliniek redelijke prijsafspraken maken. Zowel de fabrikant als de Nederlandse leverancier van M-implant zijn inmiddels failliet. De kans dat geleden schade hier verhaald kan worden is daarom niet groot.
Provincie:
Tag(s):