zondag, 10. oktober 2010 - 13:55

Rennen in reuzegroot hamsterwiel tegen kanker

Schiphol

Zondagochtend is op Schiphol, om precies 10.10 uur, het Wheel of Energy365 tegen kanker in beweging gekomen.

Hardlopers, die beurtelings worden afgewisseld, zullen gedurende 365 dagen dag en nacht, zomer en winter, in zon en door regen, in warmte en kou het reusachtige hamsterwiel in beweging houden.

Richard Bottram
Initiatiefnemer Richard Bottram verloor zijn vriendin Elise in 2005 aan longkanker. Na het ziekteproces en het overlijden van Elise staat zijn leven – fulltime onbetaald – in het teken van de strijd tegen kanker. Het bracht hem uiteindelijk tot het oprichten van de stichting Marathon 365.

Kanker volksziekte nummer 1
‘Kanker kent geen grenzen en cultuurverschillen. Het is een ziekte welke ons allemaal raakt. Het is namelijk wereldwijd volksziekte nummer één’, vertelt Bottram. ‘Jaarlijks overlijden meer mensen aan kanker dan aan aids, tuberculose en malaria samen. Met positieve energie willen wij, Wheel of Energy365, samen met anderen op een unieke manier aandacht vragen voor de strijd tegen kanker’, aldus Bottram.

Stichting Marathon 365 zet zich in voor een wereld waarin kanker niet langer een levensbedreiging zal vormen. Er zijn talloze initiatieven en organisaties die zich inzetten voor de strijd tegen kanker.

Marathon365 organiseert aanvullende evenementen die met name gericht zijn op bewustwording en het bevorderen van de kwaliteit van leven van mensen met kanker en hun naasten. Zo liep Richard onder het motto ‘Run Against Cancer’ in 2006 en 2007 gedurende een jaar bijna dagelijks een marathon.

De fondsen die geworven worden met de evenementen komen ten goede aan nationale en internationale projecten en organisaties die zich bezighouden met de strijd tegen kanker en dan met name met de psychosociale ondersteuning.

Link naar Wheel of Energy365
Provincie:
Tag(s):