woensdag, 21. november 2012 - 16:37 Update: 08-07-2014 0:26

Bekend Nederland staat massaal op tegen kanker

Lelystad

Kane, Gerard Joling, BLØF, Anita Witzier, Don Diablo, Trijntje Oosterhuis, Sara Kroos, Nick & Simon, Giel Beelen, Claudia de Breij, Irene Moors, Toine van Peperstraten, Jochem Uytenhaage, Gers Pardoel, Patrick Lodiers, Jan Kooijman, Tineke Schouten, Tijl Beckand, Joris Linssen, Nelie Kroes, Andre Kuipers, Ed Nijpels, Albert Verlinde, Gerdie Verbeet en Marco Borsato staan woensdag 28 november op tegen kanker.

De AVRO zendt dan op Nederland 1 de indrukwekkende live-show uit. Frits Sissing en Kim-Lian van der Meij presenterende show waarbij bekend en onbekend Nederland samen opstaan om een vuist tegen kanker te maken.

Tal van bekende Nederlanders hebben hun medewerking toegezegd. DJ Don Diablo zal optreden met het speciale campagnenummer 'The Artist Inside' van 'Sta op tegen kanker'.Een speciale vriend van hem zal op het nummer dansen samen met zijn vriendin. Bands als BLØF en Kane treden dit jaar op. Joris Linssen is aanwezig om zijn overleden band-lid te eren. Hij zal samen met zijn band Caramba optreden. Ook zullen Claudia de Breij en Gerard Joling een vuist tegen kanker maken en een mooi lied zingen.

1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Omgerekend zijn dit 11 mensen per uur met als gevolg dat iedereen wel iemand kent in zijn of haar omgeving met kanker. Gelukkig stijgt de overlevingskans de afgelopen decennia, maar we zijn er nog niet. Daarom staan we ook dit jaar weer op tegen kanker.

Het televisieprogramma 'Sta op tegen kanker' is gebaseerd op het succesvolle Amerikaanse Stand up to Cancer dat sinds 2008 jaarlijks wordt uitgezonden door ABC, CBS en NBC. Dankzij een samenwerking tussen KWF Kankerbestrijding en de Entertainment Industry Foundation (EIF) wordt het succesvolle format voor de derde keer in Nederland uitgezonden.

Sta op tegen kanker wordt geproduceerd door I Care producties.

Sta op tegen kanker, woensdag 28 november live vanuit het Agora Theater in Lelystad om 20.30 uur op Nederland 1.
Categorie:
Tag(s):