zondag, 27. oktober 2013 - 16:49 Update: 03-07-2014 0:50

Feyenoord in eigen huis onderuit tegen Heracles

fbf

(ELF-Voetbal) De verrassingen in de Eredivisie zijn nog niet op. Heracles Almelo zorgde zondag voor een enorme stunt door Feyenoord in de eigen Kuip met 1-2 te kloppen. De Rotterdammers speelden weinig klaar en daar profiteerden de bezoekers van. Een eigen doelpunt van Miquel Nelom werd nog snel ongedaan gemaakt door Jean-Paul Boëtius, maar het tweede doelpunt van Mikhail Rosheuvel kwam Feyenoord niet meer te boven. In de slotfase kreeg aanvoerder Graziano Pellè nog de rode kaart vanwege een kopstoot.

Binnen een minuut had de thuisploeg al op voorsprong kunnen en moeten staan. Bij een vrije trap mislukte de buitenspelval van Heracles volledig. Daardoor stonden er vier Feyenoorders alleen voor doelman Remko Pasveer. Graziano Pellè kreeg de bal en schoot zelfzuchtig naast. Bruno Martins Indi stond er aanmerkelijk beter voor dan de Italiaan. In het vervolg van de eerste helft had Feyenoord het lastig. De ploeg van Ronald Koeman was wel de bovenliggende partij, maar grote kansen werden niet gecreëerd. Na 41 minuten stond er plots 0-1 op het scorebord. Een hoekschop van Heracles kwam ongelukkig tegen het been van Nelom. De bal ging achter doelman Erwin Mulder het doel in. Binnen twee minuten was het echter alweer gelijk. Boëtius kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten. Via een combinatie met Tonny Vilhena kreeg hij bal terug. De buitenspeler schoot vervolgens schitterend raak via de onderkant van de lat: 1-1. Na de pauze had Feyenoord het opnieuw zwaar. Verder dan enkele mogelijkheden kwamen de Rotterdammers lange tijd niet. Heracles bleef gemakkelijk overeind. Zelfs meer dan dat, want de bezoekers kwamen in de 63ste minuut opnieuw op voorsprong. De voorzet van Te Wierik bleef hangen en Rosheuvel kon uithalen. Zijn schot ging binnen via de binnenkant van de paal. In het laatste half uur drong Feyenoord nog aan, maar de gelijkmaker kwam er niet. Een rode kaart kwam er nog wel. Aanvoerder Pellè deelde een kopstoot uit en mocht inrukken van scheidsrechter Kevin Blom. Door de nederlaag laat de ploeg uit Rotterdam-Zuid een uitgelezen kans liggen om de koppositie te grijpen. Eerder lieten concurrenten FC Twente, Ajax en PSV al punten liggen deze speelronde.