zaterdag, 13. juli 2013 - 13:15 Update: 03-07-2014 0:55

Grote drukte en files op Europese wegen

Foto van file snelweg | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van file snelweg | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Vakantiegangers staan zaterdag vast in flinke files op de Franse wegen. Ook op de wegen in Duitsland, Zwitserland en Italië is het druk

In Frankrijk zijn de grootste problemen in het zuiden. De A9 richting Spanje is sinds zaterdagochtend vroeg dicht bij Béziers door een geschaarde vrachtwagen. De vertraging loopt op tot drie uur. Verder staan in Frankrijk de langste files op de A7 de ‘Autoroute du Soleil’ ten zuiden van Lyon bij Valence en Montélimar. De vertraging is daar opgelopen tot ruim een uur.

Ook in andere Europese landen zoals Zwitserland, Duitsland en Italië hebben vakantiegangers veel geduld nodig. In Zwitserland staat 10 kilometer file voor de St. Gotthardtunnel op de A2 Bazel-Chiasso. De wachttijd is ruim een uur. In Duitsland staan de langste files in het zuiden. Vooral op de A5 richting Bazel bij Karlsruhe, bij München loopt het vast op de A9 tussen Neurenberg en München en op de A99 de ring van München. In Italië is het langzaam rijden en stilstaan op de A22 Brenner richting Verona. In Oostenrijk vallen de problemen op de weg relatief mee: op de A11 richting Slovenië heeft het verkeer een half uur vertraging bij de Karawankentunnel.

De ANWB verwacht het hoogtepunt van de drukte op de Europese wegen rond 13.00 uur. Na 16.00 uur neemt de drukte snel af.

 

Categorie:
Tag(s):