donderdag, 22. mei 2014 - 9:28 Update: 03-07-2014 0:36

Jeugdige serie-aanrander opgepakt in Breda

foto van aanranding | fbf archief
Foto: fbf archief
Nijmegen

De politie heeft dinsdagmorgen in Nijmegen een 14-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van meerdere aanrandingen en het plegen van openbare schennis.

In de periode tussen augustus 2013 en maart 2014 kreeg de politie 4 aangiftes van aanranding en 13 aangiftes met betrekking tot openbare schennis. Alle zaken speelden zich af op het Schutterspad in Nijmegen of de directe omgeving daarvan. Al snel werd door de afdeling Zedenzaken uitgebreid onderzoek naar de verdachte gedaan. Dit leidde tot voor kort echter nog niet tot de vaststelling van zijn identiteit.

Videobeelden
In maart kwamen videobeelden van de verdachte beschikbaar. Deze zijn op 1 mei getoond in het regionale opsporingsprogramma Dossier GLD van TV Gelderland. Omdat het vermoeden bestond dat de verdachte minderjarig was, werd zijn gezicht onherkenbaar gemaakt.
Mede door de aandacht in het programma en voortgaand rechercheonderzoek werd de identiteit van de jongen bekend en kon hij afgelopen dinsdag worden aangehouden.
De jongen is in verzekering gesteld en wordt door zedenrechercheurs verhoord. Daarnaast is er contact met de Raad voor de Kinderbescherming.

Provincie:
Tag(s):