vrijdag, 24. januari 2014 - 21:55 Update: 03-07-2014 0:43

Klapband vermoedelijk oorzaak van kettingbotsing met 6 auto’s

Foto van politieauto op vluchtstrook snelweg | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van politieauto op vluchtstrook snelweg | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Roosendaal

Vermoedelijk omdat hij een klapband kreeg, ging de auto van een 49 jarige Rotterdammer slingeren toen hij op de A17 reed.

Een achteropkomende auto reed zodoende tegen hem aan. Nog vier anderen konden de twee stilstaande auto's niet meer ontwijken. Twee personen raakten gewond.

Klapband

Vrijdagavond om 19.00 uur reed de Rotterdammer ter hoogte van Knooppunt de Stok op de A17 richting Dordrecht. Toen hij, naar eigen zeggen, een klapband kreeg ging zijn auto slingeren. Een achteropkomende auto, bestuurd door een 19 jarige inwoner van Sas van Gent kon hem zodoende niet ontwijken en botste. Beide auto's tolden over de weg en kwamen daar tot stilstand.

Hulp

Een derde auto kon op tijd stoppen, waarna de twee inzittenden uit hun auto renden om hulp te gaan verlenen. Op het moment dat zij hun auto verlaten hadden werd deze echter aangereden door een vierde auto. Nog twee andere bestuurders lukte het vervolgens niet om tijdig voor de ravage te stoppen en reden in op de stilstaande auto's. Een van deze laatste twee auto's belandde op de zijkant tegen de vangrail. De Roosendaalse bestuurster (70) moest door de brandweer worden bevrijd uit haar auto voordat zij naar het ziekenhuis kon worden overgebracht.

Afsluiting

Na de aanrijding was de ravage op de A17 tussen Knooppunt de Stok en de afslag Borgwerf groot. Daarbij werden verschillende eenheden van de politie politie, brandweer en ambulances ingezet. Ook ging er een traumahelikopter naar het incident. Om die hulpverlening en het politieonderzoek mogelijk te maken was de gehele weg in de richting van Dordrecht geruime tijd afgesloten voor alle verkeer. Tegen 23.00 uur kwam het verkeer weer op gang.

Provincie:
Tag(s):