zondag, 12. januari 2014 - 9:48 Update: 03-07-2014 0:44

Man komt onder politieauto na sprong uit gestolen auto

Foto van politieauto in het donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Utrecht

In de nacht van zaterdag op zondag is in het Noorderpark in Utrecht is een vluchtende verdachte aangereden door agenten in een dienstvoertuig van de politie. Dit meldt de politie zondag.

Bekneld onder politieauto
De man was tijdens een achtervolging als bijrijder uit een gestolen auto gesprongen en er ontstond vervolgens een aanrijding met de agenten in de politieauto. De verdachte kwam bekneld te zitten onder de voorzijde van de politieauto en is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd.

Behandeling
De verdachte verklaarde dat hij klachten had aan zijn enkel. Hij is voor controle en behandeling met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De andere verdachte, de bestuurder, werd eveneens aangehouden en is overgebracht naar het bureau voor verhoor en onderzoek. De verkeersdienst van de politie verricht ter plekke onderzoek naar de aanrijding.

Aanleiding
De achtervolging ontstond rond 06.15 uur in de directe omgeving van het park. Surveillerende agenten controleerden het kenteken van het voertuig en zagen dat de auto gestolen was. Daarop wilden zij het voertuig en inzittenden controleren.

De verdachten gingen er vandoor en er werd een achtervolging gestart. De verdachten reden enkele minuten later met de auto het Noorderpark in. Hier sprongen zij uit de auto om de vlucht verder te voet te vervolgen en de aanrijding plaatsvond met de politieauto.