donderdag, 27. november 2014 - 9:17 Update: 27-11-2014 12:43

U kunt een stukje windmolen kopen

Milieudefensie: Mensen kunnen een stukje windmolen kopen
Foto: fbf
Amsterdam

Milieudefensie gaat het mogelijk maken voor leden en andere geïnteresseerden om zelf in hun stroom te voorzien. Zij kunnen een stukje van een windmolen kopen, via een zogenaamd Winddeel dat recht geeft op een deel van de opgewekte stroom.

Lex Arkesteijn, projectleider: "Nederland moet zo snel mogelijk werk maken van duurzame energieopwekking, we lopen ver achter in Europa. Uit een peiling onder de achterban van Milieudefensie is gebleken dat 85 procent voorstander is van uitbreiding van windenergie. Wij willen het voor onze leden mogelijk maken om zelf voordelig duurzame windstroom op te wekken. Zo weten ze ook zeker dat de stroom echt 100 procent duurzaam is opgewekt."

Actie Voor de Wind

Milieudefensie werkt voor de actie 'Voor de wind' samen met de Windcentrale. Al 15 duizend Nederlanders kochten via de Windcentrale één of meerdere Winddelen van in totaal negen windmolens. Deelnemers worden zelf volledig eigenaar van een windmolen en de stroom die de molen produceert wordt bij de deelnemers afgeleverd. De zelf opgewekte stroom wordt afgetrokken van het elektriciteitsverbruik op de jaarnota. Terwijl gezocht wordt naar een geschikte molen kunnen mensen die willen meedoen
zich al opgeven via de website van Milieudefensie. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):