donderdag, 6. maart 2014 - 15:01 Update: 03-07-2014 0:41

Zes evangelische basisscholen stoppen er mee

Foto van schoolbord met leraar | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Tilburg

Na de zomervakantie zal basisschool De Toermalijn in Tilburg definitief haar deuren sluiten. Aanleiding hiervoor is volgens Omroep Brabant een keihard oordeel van de Onderwijsinspectie naar het schoolbestuur van de Stichting Voor Evangelische Scholen (SVES)

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft de staatssecretaris van Onderwijs dat zonder ingrijpen de SVES niet vrijwillig zou zijn gestopt met haar werkzaamheden. Alle zes de basisscholen die onder de SVES vallen gaan komende zomer dicht. 

De SVES kwam in november 2013 in beeld nadat ouders van leerlingen van basisschool Timon in Rotterdam verontruste signalen afgaven. De onderwijsinspectie is hierop een onderzoek gestart en trof een 'chaotische en onveilige situatie' aan.

Door de voorval nam de inspectie alle SVES scholen onder de loep en in een donderdag uitgebracht rapport staat dat het binnen het bestuur ontbreekt aan 'een duidelijk beeld van de onderwijskwaliteit van de diverse scholen'. De inspectie heeft er onvoldoende vertrouwen in dat het bestuur de zaken vóór 1 augustus op orde heeft en laat daar door het doek vallen voor de SVES. door valt per 1 augustus het doek.

Provincie: