woensdag, 17. juni 2015 - 22:26

Acht jongens aangehouden voor brandstichting

Acht jongens aangehouden voor brandstichting
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Zierikzee

Woensdag zijn voor een brandstichting van palen op het havenhoofd in Zierikzee op zondag 7 juni acht jongens aangehouden.

De politie kreeg zondagavond 7 juni een melding dat een groep jongeren vuur aan het stoken was aan de Havenweg. Agenten troffen de jongens en een smeulende paal aan. De brand werd door de jongeren geblust. De agenten noteerden de namen van de raddraaiers.

Aangifte

Dinsdag jl. deed het Waterschap Scheldestromen officieel aangifte bij de politie. Het bleek dat door de brand drie palen en een gording ernstig waren beschadigd. De palen hebben een cultuurhistorische waarde. Ze zijn belangrijk voor het aangezicht van de locatie. De schade wordt geschat op bijna 16.000 euro.

Aanhoudingen

Vandaag heeft de politie in Zierikzee acht jongens aangehouden. Het gaat om zeven jongeren variërend van 15 tot en met 19 jaar uit Zierikzee. Een 16-jarige jongen is woonachtig in Renesse. De jongeren zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Ze zijn vandaag verhoord en kregen woensdagmiddag te horen dat ze langer vast blijven zitten.
 

Provincie:
Blik op 112: