donderdag, 9. oktober 2008 - 17:19

Cocaïne onderschept in lading voor supermarkt

Rotterdam

De douane in België heeft onlangs in een container die bestemd was voor een supermarktconcern in Nederland 500 kilo cocaïne gevonden. Een onderzoek van het HARC-team in Rotterdam, een samenwerkingsverband van FIOD- ECD, douane en zeehavenpolitie, heeft niets opgeleverd.

De cocaïne zat verpakt in dozen tonijn. De container waar het in zat kwam uit Equador. Hij was samen met een andere container bestemd voor een supermarktconcern in Nederland. Omdat de containers door moesten naar Rotterdam, werd het HARC-team ingelicht. In België is de cocaïne overigens uit de container gehaald en vernietigd.

In Nederland werden beide containers doorgevoerd naar een opslagbedrijf. Bij het lossen vonden medewerkers van het supermarktconcern de vreemde dozen. Daarop is onmiddellijk de politie gewaarschuwd.

Het onderzoek van het HARC-team heeft inmiddels uitgewezen dat het opslagbedrijf en het supermarktconcern te goeder trouw waren. De containers met reguliere lading zijn misbruikt om de cocaïne ,,mee te laten liften’’. Er is niemand aangehouden.

Even geduld aub.
Provincie:
Tag(s):