Weerbericht

Het weerbericht wordt verzorgd door het KNMI

De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op zaterdag 27 november 2021 om 07.40 uur.

Plaatselijk regen of (natte) sneeuw.

Het is zwaar bewolkt en valt er vooral in het midden en noordwesten het land regen, in het midden ook (natte) sneeuw. Lokaal kan de sneeuw blijven liggen en voor gladheid zorgen, dit is vooral het geval in de wat hogergelegen gebieden zoals de Veluwe. Ook in het oosten van Noord-Brabant is het lokaal glad door sneeuw die eerder is gevallen. In het uiterste zuiden komen enkele opklaringen voor, het vriest daar licht en lokaal komt daar ook (dichte) mist voor.

De regen en natte sneeuw blijven vandaag de hele dag min of meer boven het midden en noordwesten van het land hangen. In het uiterste zuiden is het aanvankelijk overwegend droog en is de zon soms even te zien. In de loop van de middag breiden bewolking en neerslag zich uit richting het zuidwesten. In de avond kan er lokaal opnieuw mist ontstaan. De maximumtemperatuur ligt tussen de 2 en 6°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit uiteenlopende richtingen.

In de nacht naar zondag is er in de zuidoostelijke helft bewolking aanwezig en valt er van tijd tot tijd regen, motregen of natte sneeuw. Het is nevelig en lokaal kan er mist voorkomen. In de loop van de nacht trekt de bewolking langzaam zuidoostwaarts en klaart het in de noordwestelijke helft op. Wel trekken dan enkele buien vanaf zee het land binnen. De minimumtemperaturen lopen uiteen van -1°C in opklaringen (met kans op gladheid) tot 4°C aan zee. Er staat een zwakke tot matige, aan zee vrij krachtige tot krachtige noordelijke wind.

Zondagochtend is er de eerste uren lokaal kans op gladheid en mist. Verder trekken er voortdurend buien van zee het land binnen. In de kustprovincies is er kans op onweer en/of korrelhagel. Vooral in de Limburgse heuvels kan er natte sneeuw vallen. De maxima lopen uiteen van 2°C in het zuidoosten en 7°C op de Wadden. De wind waait uit richtingen tussen west en noordwest en is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.(Bron: KNMI)