Weerbericht

Het weerbericht wordt verzorgd door het KNMI

De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op zondag 22 september 2019 om 07.08 uur.

Eerst zonnig, later meer bewolking en vanaf vanavond perioden met regen.

De dag begint in een groot deel van het land zonnig. Geleidelijk neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe en in de loop van de middag kan het plaatselijk even regenen. In het noorden blijft het tot in de avond droog. Aan het begin van de avond bereiken enkele pittige buien het zuidwesten, plaatselijk met onweer en kans op windstoten. Deze buien breiden zich later op de avond over de zuidwestelijke helft van het land uit en nemen daarbij langzaam in activiteit af. De middagtemperatuur loopt uiteen van 22°C op de Wadden tot 27°C in het zuiden en zuidoosten. De wind is zuidoostelijk en meest matig. In de avond draait de wind van het zuidwesten uit naar west tot zuidwest en kan aan zee toenemen naar vrij krachtig tot krachtig.

In de nacht naar maandag is het overwegend bewolkt en zijn er met uitzondering van het zuidwesten perioden met regen, die soms buiig van karakter is. Plaatselijk valt 10-20 mm regen. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In het noordoosten is de wind aanvankelijk zuidoost.

Maandag overdag is er veel bewolking en valt er vooral in de noordoostelijke helft van het land eerst nog regen. In de loop van de dag breekt van het zuidwesten uit de zon op steeds meer plaatsen door. Wel is er in de middag en avond kans op een bui. De maximumtemperatuur bedraagt ca. 20°C. Er staat een matige zuidwestenwind. (Bron: KNMI)