Weerbericht

Het weerbericht wordt verzorgd door het KNMI

De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op maandag 26 juli 2021 om 20.50 uur.

Vannacht in het noorden nog een bui. Dinsdag overdag stevige (onweers)buien

Vooral in het midden en oosten trekt er de rest van de avond nog een enkele bui over. Verder zijn er in het oosten enkele opklaringen, elders overheerst de bewolking. De west- tot zuidwestenwind is zwak tot matig.

Komende nacht is er vrij veel bewolking en vooral in het noorden trekken nog enkele buien over. Later in de nacht klaart het van het zuidwesten geleidelijk op. Verder is het hier en daar nevelig. De minima liggen rond 16 °C. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, langs de zuidwestkust later mogelijk vrij krachtig, 5 Bft.

Morgenochtend is het overwegend droog en schijnt af en toe de zon. In de loop van de dag neemt de bewolking weer toe en ontstaan er opnieuw (onweers)buien, die van zuidwest naar noordoost over het land trekken. Lokaal kunnen deze buien stevig uitpakken met lokaal veel neerslag in korte tijd, ook hagel en windstoten zijn dan niet uitgesloten. In de avond nemen de buien geleidelijk in aantal en activiteit af. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de kust tot 23°C lokaal in het zuidoosten en oosten. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig. (Bron: KNMI)