Weerbericht

Het weerbericht wordt verzorgd door het KNMI

De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op zondag 05 april 2020 om 06.54 uur.

Zonnig en warm. Ook maandag zonnig en warm, in de avond regen

Vandaag schijnt de zon uitbundig. Voor begin april loopt de temperatuur hoog op, de maxima liggen tussen 17°C in het noordelijk kustgebied en lokaal 21°C in het zuiden. Er staat een matige zuidoostenwind. In de avond neemt de wind in het noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer toe naar vrij krachtig.

Komende nacht is het helder. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 11°C langs de kust tot 6°C plaatselijk in het oosten. De wind is zuidoost tot oost, zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig.

Ook morgen is het een groot deel van de dag zonnig. De middagtemperatuur ligt tussen 17 °C langs de westkust en 22 °C in het oosten. In de loop van de middag raakt het in het westen bewolkt en tegen het einde van de middag kan het daar af en toe regenen. In de avond trekken de bewolking en de regenzone oostwaarts waarbij de activiteit sterk afneemt. De wind is overwegend matig en komt uit zuid tot zuidwest. In de namiddag en avond draait de wind naar west, het eerst langs de westkust. (Bron: KNMI)