Weerbericht

Het weerbericht wordt verzorgd door het KNMI

De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op woensdag 12 mei 2021 om 09.41 uur.

Perioden met zon, later op de dag in het midden en zuiden buien.

Er zijn perioden met zon. In de loop van de middag ontstaan er in het zuiden enkele buien die zich in de avond naar het midden van het land uitbreiden en daarbij langzaam in activiteit afnemen. Vooral in het zuiden is een klap onweer mogelijk. De middagtemperatuur ligt tussen 14°C aan zee en 18°C verder landinwaarts. De zwakke tot matige wind komt eerst uit west tot zuidwest en wordt in de loop van de middag veranderlijk.

Komende nacht is het deels opgeklaard. In het midden kan nog een bui voorkomen. Verder ontstaan er enkele mistbanken. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C lokaal in brede opklaringen, daar waar hardnekkig bewolking aanwezig is daalt de temperatuur niet verder dan ca. 9°C. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen, in de loop van de nacht wordt de wind overwegend oostelijk.

Donderdag schijnt de zon af en toe, vooral het midden en zuiden hebben te maken met enkele buien. In de middag en avond gaan deze buien plaatselijk gepaard met onweer en mogelijk ook korrelhagel. De temperatuur loopt op naar 14°C in het uiterste noorden en ca. 18°C in het midden en zuiden van het land. De wind is zwak tot matig en eerst oostelijk, later op de dag veranderlijk. (Bron: KNMI)