Weerbericht

Het weerbericht wordt verzorgd door het KNMI

De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op donderdag 12 december 2019 om 15.04 uur.

Toenemende bewolking, vanavond en morgen perioden met regen.

Er zijn perioden met zon maar van het zuidwesten uit neemt de bewolking toe waaruit lokaal lichte regen kan vallen. In de loop van de avond gaat het op steeds meer plaatsen regenen, in het noordoosten blijft het nog meest droog. De temperatuur ligt rond 5°C. Er staat een matige, aan de kust (vrij) krachtige zuidelijke wind. In de avond wordt de wind zuid tot zuidoost en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6 à 7 Bft.

In de nacht naar vrijdag regent het van tijd tot tijd. In het oosten en noordoosten kan er ook natte sneeuw vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C, in het noordoosten dicht bij het vriespunt. De zuid- tot zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard.

Vrijdag overdag is het overwegend bewolkt en zijn er perioden met regen. Later op de dag verlaat de meeste regen het oosten, maar kan er nog wel een enkele regenbui voorkomen. De middagtemperatuur varieert van 4°C in het noordoosten tot 7°C in het zuidwesten. De zwakke tot matige wind komt in de ochtend uit uiteenlopende richtingen. In de middag en avond wordt de wind op steeds meer plaatsen westelijk en neemt toe tot matig, aan de westkust tot vrij krachtig of krachtig. Vooral aan de zuidwestkust kan de wind mogelijk enige tijd hard worden. (Bron: KNMI)