Weerbericht

Het weerbericht wordt verzorgd door het KNMI

De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op maandag 30 november 2020 om 15.35 uur.

Vandaag bewolkt en regen, morgen buien.

Het is bewolkt en het regent vanmiddag en vanavond langdurig. Aanvankelijk is het in het uiterste zuidoosten nog overwegend droog. Bovendien is het nevelig en komt er zeer lokaal mist voor. In het oosten is het met temperaturen van iets boven het vriespunt kil. Aan zee ligt de temperatuur met 9°C beduidend hoger. De maximumtemperatuur wordt pas later vanavond bereikt en loopt uiteen van 5°C in Zuid-Limburg tot 10°C aan zee. De zuidwestelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Later vanmiddag wordt de wind aan zee west. In de loop van de avond wordt de wind aan zee noordwestelijk en neemt nog wat in kracht toe. Boven land wordt de wind dan westelijk.

Komende nacht is het wisselend bewolkt met buien, onweer is daarbij in het noordoosten niet uit te sluiten. De west- tot noordwestenwind wordt matig tot vrij krachtig, aan zee wordt de wind noordwest en hard, mogelijk stormachtig, 7-8 Bft. In het noordwestelijk kustgebied zijn er dan zware windstoten tot ca. 80 km/uur. De minimumtemperatuur varieert van 5°C in het oosten tot 8°C in het westen.

Ook morgen overdag hebben we nog te maken met buien. In de loop van de middag en avond wordt het van het noorden uit geleidelijk overwegend droog. Langs de oostgrens kan dan mist vanuit Duitsland binnendrijven. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind draait naar noord tot noordwest en is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard. Later op de dag neemt de wind af en draait geleidelijk naar noord tot noordoost. (Bron: KNMI)