woensdag, 26. september 2012 - 7:58 Update: 08-07-2014 0:46

Ajax-doelman Cillessen: 'Heeft weinig zin om naar buiten te treden'

(ELFVoetbal) Net zoals vorig seizoen krijgt Jasper Cillessen de voorkeur in de bekerduels van Ajax. Vanavond (woensdag) wil de doelman van de Amsterdammers zijn kans met twee handen aanpakken. "Ik ga vooral genieten."

"Dat is ook de reden waarom ik ooit ben begonnen met keepen. Maar ik wil wel meer, ja…", zegt de 23-jarige sluitpost tegenover De Telegraaf. Hij wil de woorden niet extra onderstrepen. "Tweede man zijn, is lastig. Ik kan me er echter wel heel druk om maken, maar dat beïnvloedt mijn spel in negatieve zin."

"Het heeft weinig zin om naar buiten te treden. Intern heb ik mijn gevoelens uitgesproken. Wat is besproken, blijft binnenskamers. Maar de gesprekken geven wel vertrouwen." Om 20.45 uur zal Cillessen, die bij het ondertekenen van zijn contract tot medio 2016 de afspraak over de bekerduels maakte, vanavond (woensdag) willen vlammen als het bezoek aan FC Utrecht in de tweede ronde wordt afgetrapt.

"Ik hoop dat ik tegen FC Utrecht mijn progressie kan laten zien. Ondanks het feit dat ik weinig heb gespeeld, moet ik zorgen dat ik er sta."Tussen nu en het einde van het seizoen wil Cillessen zijn kans grijpen. "Twee hele seizoenen op de bank is te veel. En een derde gaat sowieso niet gebeuren. Dan moeten we over een verhuur praten. Althans, zo sta ik erin. Ik weet niet hoe Ajax erover denkt."
Categorie:
Tag(s):