dinsdag, 30. december 2014 - 10:33

Auto opgeblazen met vuurwerkbom

Papendrecht

Dinsdagochtend liep een aan de Papendrechtse Spinbolmolen geparkeerde auto enorme schade op door een vuurwerkbom. Twee verdachten werden minuten later aangehouden.

Een oplettende buurtbewoner belde dinsdagochtend rond 00.40 de politie omdat hij het niet vertrouwde dat twee hem onbekende mannen door de brandgangen achter zijn huis liepen.

Agenten gingen direct ter plaatse en hielden vanaf een afstand de vermoedelijke auto van de twee mannen in de gaten, want de getuige wist op dat moment niet meer waar de mannen liepen.

Dan wordt de wijk opgeschrikt door een enorme knal. De eigenaar van een auto aan de Spinbolmolen kijkt direct uit het raam en ziet zijn auto vol rook staan. Door knal blijkt het voertuig compleet ontzet.

Op datzelfde moment zien agenten de twee gezochte mannen naar hun auto rennen. De bestuurder en bijrijder gaan er met gedoofde verlichting vandoor.

Agenten rijden de auto klem op de kruising van de Vijzellaan met de Wieklaan. In het voertuig liggen verschillende stuks illegaal vuurwerk: negen cobra’s en twee lawinepijlen. Ook vinden agenten een tas met hennep en diverse joints.

Ondertussen constaterenn agenten bij de ontplofte auto dat er vermoedelijk vuurwerk onder is gegooid. Nabij de beschadigde auto wordt vuurwerk aangetroffen dat blijkbaar niet was afgegaan. Dit was van eenzelfde type dat ook in de auto lag.

De mannen blijken een 31-jarige uit Gorinchem en een 33-jarige Dordtenaar. Ze zitten vast voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk en softdrugs en op verdenking van het opblazen van de auto. Bovendien had de bestuurder (de man uit Gorinchem) geen geldig rijbewijs.

Meer voertuigen doelwit

In Rotterdam is maandagavond een geparkeerde auto zwaar beschadigd geraakt door een stuk vuurwerk. De auto stond geparkeerd aan de Middenkoushof in Rotterdam. De Forensische Opsporing kwam ter plaatse onderzoek doen. Iets verderop in de wijk werd ook nog een stuk vuurwerk tegen een deur gegooid. Ook hier ontstond flinke schade.
 

Provincie:
Blik op 112: