dinsdag, 16. juni 2015 - 18:14 Update: 16-06-2015 22:11

EOD laat tas met explosieven Doesburg gecontroleerd ontploffen

Tas met mogelijk explosieven in Doesburg
Foto: Archief FBF.nl
Doesburg

In Doesburg heeft de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) dinsdagavond een tas waar mogelijk explosieven in zouden zitten gecontroleerd op een veilige plek tot ontploffing gebracht.

Agenten hielden dinsdagmiddag een 40-jarige man uit Arnhem aan na een conflict op de Magnolialaan. Toen de man op zijn fiets was klemgereden door agenten gooide hij een tas weg. Na zijn aanhouding werd bekend dat er mogelijk explosieven in de tas zouden zitten.

'Man wilde kind meenemen naar Syrië'

Tegenover Omroep Gelderland heeft de ex-schoonvader van de 40-jarige aangehouden verdachte gezegd dat de man de woning van zijn ex-vrouw wilde opblazen en het kind meenemen. 'Hij had een relatie met mijn dochter. Hij wil naar Syrië. En eerst dat kind weghalen hier', laat de ex-schoonvader tegenover Omroep Gelderland weten.

EOD

De straten in de nabije omgeving werden afgezet en er werd een onderzoek gestart. Het team explosieven verkenning van de politie besloot na onderzoek op basis van hun bevindingen om de EOD ter plaatse te laten komen.

Agenten adviseerden bewoners van woningen aan de Goudenregenstraat om binnen te blijven, deuren en ramen te sluiten en uit de buurt te blijven van ramen. 

Provincie: