maandag, 19. juni 2006 - 10:15

Autoinbraken voor een Wuppie

Amstelveen

Op scholen, kantoren en in en op auto’s is de Wuppie inmiddels niet meer weg te denken. Promotiebedrijf Interall Group is de drijvende kracht achter de terugkeer van de Wuppie. Afgelopen maand sleepte zij een megaorder voor Albert Heijn in de wacht.

Maar liefst 15 miljoen Wuppies, zowel grote als kleine, zijn vanuit China naar Nederland verscheept. De kleine wollige beestjes worden ingezet om de Oranjegekte tot grote hoogte te brengen. Interall heeft de Wuppie zelf in de jaren ’80 ontdekt en is trots op de revival van haar eigen ‘kindje’. Op dit moment zijn de 700.000 grote wuppen op. Dit lijdt ertoe dat al diverse voertuigen in Nederland zijn opengebroken door verwoedde ‘verzamelaars’, aldus Karin Stoevenbeld van Interall. Deze gestolen Wuppies worden dan weer op internet te koop aangeboden tegen elk aannemelijk bod. Het advies luidt dan ook neem niet alleen je kinderen mee uit je auto, maar ook je Wuppie.

Voor de grote Wuppies zijn er 1.400.000 ogen, antennes en voeten gebruikt. 700.000 grote wuppen staan gelijk aan 4 voetbalvelden. Alle wuppen tezamen wegen 105.000 kilo.
Net als in de jaren ’80 wordt de wuppie nog steeds met de hand geplakt. Daardoor zit niet elk petje en elk handje, oogje etc hetzelfde. Wuppies worden nog steeds geëxporteerd naar 25 landen.
Provincie:
Tag(s):