dinsdag, 30. oktober 2007 - 21:19 Update: 17-09-2018 15:02

Verkeerde montage CV afvoer oorzaak koolmonoxide doden

Rijen

De technische recherche van de Politie heeft in samenwerking met een onafhankelijke onderzoeksinstelling Kiwa Gastec, naar aanleiding van de doodsoorzaak van een echtpaar (koolmonoxidevergiftiging) in een woning in Rijen, een onderzoek ingesteld.

De voorlopige conclusie is dat de koolmonoxidevergiftiging te wijten is aan een niet volgens de voorschriften gemonteerde afvoerpijp ten behoeve van de rookgassen van de HR-combiketel. Onder leiding van de officier van justitie stelt de politie een onderzoek in. Een nader onderzoek zal duidelijk moeten maken of er sprake is van verwijtbare nalatigheid. Bij het onderzoek zijn nog vier ketels aangetroffen die niet volgens de norm zijn aangesloten.

Agenten troffen maandagmiddag in een woning aan het Architect Aartsplein in Rijen de ontzielde lichamen aan van een 63 jarige bewoner en zijn 62 jarige vrouw. Onderzoek wijst uit dat het echtpaar aan een koolmonoxidevergiftiging is overleden. Naar aanleiding van het onderzoek zijn in opdracht van Burgemeester Roep de bewoners van 42 appartementen uit voorzorg uit hun woning gehaald.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: