woensdag, 5. november 2008 - 12:30 Update: 08-09-2018 12:20

Elf arrestaties na belagen van Amsterdamse supermarkt

Amsterdam

Dinsdagochtend rond zes uur zijn acht jongens, in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar oud, aangehouden in verband met diefstallen, bedreigingen en openlijke geweldpleging die plaatsvonden bij een supermarkt aan de kleine Wittenburgergracht.

Vanochtend zijn nog eens drie verdachten gearresteerd. Dat maakt de politie bekend.

De aanhoudingen zijn een gevolg van een uitgebreid politieonderzoek. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat de jongens op verschillende data bij de bewuste supermarkt diverse diefstallen hadden gepleegd. Op 23 september werden al vijf van hen aangehouden toen ze winkelpersoneel wilden belagen.

Personeel van de supermarkt werd slachtoffer van een grote groep jongens die hen intimideerde, bedreigde en bekogelde met volle blikjes frisdrank. Toen duidelijk werd dat een groep het personeel wilde gaan opwachten om ze na werktijd iets aan te doen werd er politiepersoneel in burger ingezet om een oogje in het zeil te houden. Toen escalatie dreigde en de groep jongens capuchons over hun hoofd trok greep de politie in. De groep rende weg en vijf van hen werden aangehouden. Tijdens de vlucht werden diverse stenen en een zware ketting weggegooid.

Het politieonderzoek richtte zich met name op winkeldiefstallen die in de supermarkt plaatsvonden. Tijdens het onderzoek werd uitgebreid gebruik gemaakt van de beveiligingscamera's die in de winkel hangen. Nadat de identiteit van totaal elf verdachten kon worden vastgesteld werd door een officier van justitie besloten hen gisterochtend en vanochtend vroeg aan te houden. Het onderzoeksteam viel dinsdagmorgen tegelijkertijd bij acht woningen binnen. Hierbij werden acht verdachten thuis aangetroffen en aangehouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):