zondag, 13. april 2008 - 18:42 Update: 11-09-2018 9:50

Grote brand Kruisweg Haarlem

Haarlem

Zondagmiddag is een grote brand uitgebroken in een pand aan de Kruisweg in Haarlem. Op de begane grond van het gebouw bevond zich een Indonesisch afhaalrestaurant en op de daar bovenliggende etages woningen. De brand die rond 17.30 uur uitbrak breidde zich razendsnel uit door het gehele gebouw.

De brandweer besloot daarom al snel op te schalen naar GRIP 2, wat betekent dat er meerdere voertuigen en disciplines naar de plaats van het incident toekomen. Hierdoor is de coordinatie tussen de betreffende diensten directer en kunnen er gemeenschappelijk besluiten genomen worden over korte lijnen.

Volgens een woordvoerder van de brandweer waren de bewoners van de bovenliggende etages op het moment van de brand niet in hun woningen aanwezig. Zij zijn opgevangen op een politiebureau. Ook in het restaurant bleek niemand meer aanwezig te zijn. Het pand brandde volledig uit.

De brandweer kon wel voorkomen dat het vuur oversloeg naar de omliggende panden. Niemand raakte gewond. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Omdat het pand midden in het centrum van de stad ligt, had de politie een ruime afzetting gecreeerd om ervoor te zorgen dat het toegestroomde publiek op afstand bleef.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: