zondag, 19. oktober 2008 - 19:00 Update: 03-09-2018 15:09

Politieauto geramd tijdens wilde achtervolging

Zeist

In de nacht van zaterdag op zondag vond in Zeist en Amersfoort een grote achtervolging plaats met verschillende voertuigen. Aanleiding was een melding, rond 01.30 uur, dat op een parkeerterrein aan de Laan van Vollenhove, drie auto's stonden waarvan de inzittenden kentekens aan het verwisselen waren.

Door verschillende politie-eenheden werd in de directe omgeving post gevat om gezamenlijk op te trekken. Op dat moment stapten de personen in hun auto's en reden bij het zien van de politieauto's vol gas weg. Bij twee van de drie voertuigen wist de politie aan te haken, waarna een wilde achtervolging volgde naar en door Amersfoort. Hierbij werd ook een politieauto geramd. Uiteindelijk wisten de agenten in Amersfoort een auto tot stoppen te dwingen en konden twee inzittenden na een korte achtervolging worden aangehouden.

Het onderzoek naar de andere auto's en de inzittenden wordt voorgezet. De twee verdachten die momenteel vastzitten zijn twee mannen van 27 en 48 jaar en komen uit Italie. Twee agenten die in de auto zaten die geramd werd, zijn met nekklachten in het ziekenhuis beland, maar mochten na controle weer hun werk hervatten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):