vrijdag, 7. november 2008 - 13:19 Update: 18-09-2018 23:14

Straatrovers dreigen met ontvoering kind

Den Haag

Een 21-jarige Haagse is donderdag 6 november het slachtoffer geworden van een weerzinwekkende straatroof. De vrouw liep 's-middags tussen 15.50 en 16.00 uur met haar tweejarige dochter in de kinderwagen vanuit de Venestraat de ˜Haagse Bluf' in toen zij van achteren werd belaagd door twee mannen.

De mannen eisten de portemonnee van het slachtoffer. Toen de vrouw weigerde, werd haar een mes op de keel gezet. Het slachtoffer gaf vervolgens haar portemonnee, waarop de daders ook haar pincode eisten.

Dreigen met ontvoering
Omdat de vrouw niet snel genoeg reageerde, dreigden de mannen haar dochter mee te nemen. Hierop noemde de vrouw haar pincode. De mannen gooiden vervolgens de kinderwagen met daarin de peuter omver waardoor het 2-jarige meisje uit de wagen viel. Hierna gingen de twee overvallers er vandoor.

Nadat de vrouw de politie had gewaarschuwd, hebben agenten de omgeving uitgekamd. De daders werden echter niet aangetroffen. De mannen zijn vermoedelijk van Turkse of Marokkaanse komaf en zijn beide ongeveer 1.80 meter lang.

Een van hen had langs de zijkanten van zijn gezicht smalle bakkebaarden tot zijn kaaklijn, bijna doorlopende wenkbrauwen, een brede neus en een normaal postuur. De man had tevens een stoppelbaard. Hij droeg een zwarte, gebreide muts, een zwarte, halflange kantoenen jas, een zwarte spijkerbroek en zwarte schoenen.

De andere dader had zwart lang haar dat los naar achteren was gekamd en vettig oogde. De zijkanten waren opgeschoren. Deze man droeg eveneens een zwarte, halflange katoenen jas en een donkere broek en donkere schoenen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof of naar mensen die iemand in het signalement van de daders herkennen. Zij kunnen bellen met de recherche van Bureau Karnebeek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: