zondag, 28. juni 2009 - 19:27 Update: 22-09-2018 21:27

Groep bevrijdt arrestant uit handen van politiebikers

Maastricht

Op de Markt in Maastricht zijn zondagnacht 2 politiebikers belaagd door een groep van circa 40 personen. Ze wilden de aanhouding van een van hen, een 19- jarige man uit Maastricht, voorkomen. De situatie werd zo dreigend dat de agenten pepperspray moesten gebruiken om de amokmakers op afstand te houden en de hulp van andere patrouilles in te roepen, zo meldt de politie Limburg-Zuid.

De moeilijkheden begonnen nadat de agenten een bekeuring hadden uitgedeeld aan een man die zonder helm op een brommer reed. Tijdens het uitschrijven van de bon meende de aangehouden Maastrichtenaar zich met het gesprek te moeten bemoeien. Hij werd enkele keren weggestuurd maar bleef zich hinderlijk gedragen.

Toen de agenten het welletjes vonden en besloten de man aan te houden, zagen ze zich plotseling geconfronteerd met een grote groep onbekenden, aangevoerd door een geheel in het zwart geklede man. Onder diens leiding probeerde de groep de agenten in te sluiten en de aangehouden Maastrichtenaar te ontzetten. Daarop besloten de bikers zich met hun arrestant taktisch terug te trekken door langzaam achteruit te lopen.

Op weg daarheen sprong de in het zwart geklede man plotseling in de lucht om de agenten een karatetrap te geven. Die kon echter worden ontweken, waarna de bikers een terrasstoel naar hun hoofd geslingerd kregen.

In het daaropvolgende tumult zagen de agenten zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken tegen de man in het zwart. Daarvoor moesten ze de aangehouden en geboeide Maastrichtenaar eventjes loslaten en zag het hele gezelschap kans zich uit de voeten te maken, inclusief aangehouden man en de met pepperspray bewerkte leider van de groep. De 19-jarige Maastrichtenaar kon echter enkele straten verder weer worden ingerekend door tehulp gesnelde patrouilles. De politie is naarstig op zoek naar de man in het zwart.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: