maandag, 6. april 2009 - 21:21 Update: 19-10-2014 10:32

Interessante dance-dj's op het Bevrijdingsfestival Drenthe

Assen

Dinsdag 5 mei wordt in provinciehoofdstad Assen voor de 18e maal het Bevrijdingsfestival Drenthe gehouden, het festival biedt een muziekprogramma van 13:00 tot 23:00 uur in de binnenstad van Assen op twee podia. Daarnaast biedt het Plein van de Vrijheid een gevarieerd programma rondom vrijheid en vrijheid vieren, met het jaarthema ‘Vrijheid & Identiteit’ als inspiratiebron.

Met de komst van de DJ’s Benny Rodrigues, Bart Skils en Hardwell heeft de organisatie op het vlak van de hedendaagse dance, drie toppers binnengehaald voor het avondprogramma op het Koopmansplein.

Aangevuld met regionaal bekende namen als Going Somewhere, Housedieren en Jay P wordt het publiek op een gevarieerde dance line-up getrakteerd. Het belooft, net als vorig jaar met onder andere Dr. Lektroluv, weer een spetterende avond te worden.

De succesvolle Nederlandse rockband Voicst is in 2009 de Ambassadeur van de Vrijheid die met een speciale zesmans bezetting naar Assen komt.

Hun optreden begint om 16:00 uur op het Koopmansplein. Speciaal voor deze tour hebben ze een bewerking gemaakt van het Lied van de Vrijheid, oorspronkelijk geschreven door Thé Lau in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 Mei. Sinds 2006 is dit lied de hymne van de Dag van de Vrijheid. Wanneer alles volgens plan verloopt zullen de lopers (een veertigtal) die ’s nachts het bevrijdingsvuur uit Wageningen hebben gehaald, binnenkomen in de pauze voorafgaand aan het optreden van Voicst.

Ook voor de liefhebbers van pop/rock is er genoeg te genieten. De opening met de talentvolle band The Girls (3FM Serious Talent), ’s middag om 13.00 uur op het Koopmansplein, vormt de start van een gevarieerd programma. Met name het podium aan de Brinkstraat biedt een verscheidenheid aan stijlen: het Italiaans getinte Growlin Love & Pain; rockabilly van de Stacy Cats, rocken met Kings of the Day (opener van PinkPop dit jaar). De avond wordt afgesloten met King Jack en Stereo (bekend van de tv-contest: Rock Nation).

Provincie:
Tag(s):