vrijdag, 22. mei 2009 - 15:44 Update: 22-09-2018 17:21

Knokpartij na laten wind op de Efteling

Kaatsheuvel

De politie heeft drie mannen opgepakt naar aanleiding van een vechtpartij in De Efteling. Het geweld vond plaats op donderdag 21 mei 2009. De vechtpartij ontstond nadat een 32-jarige man, die in de rij voor een attractie stond te wachten, een wind had gelaten. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

De assistentie van de politie werd om 14.30 uur ingeroepen, nadat het beveiligingspersoneel van de Efteling drie vechtersbazen had ingerekend. Het trio werd overgebracht naar het politiebureau.
Uit het verhoor bleek dat een 32-jarige man uit Zoetermeer een wind had gelaten, terwijl vlak achter hem de wachtrij van de Vliegende Hollander stond opgesteld. Omstanders spraken de man aan over zijn gedrag en uitten hun ongenoegen, waarna er ruzie ontstond.

Er vielen over en weer klappen tussen de 32-jarige man uit Zoetermeer en een 16-jarige jongen uit Dongen. De zwager van de veroorzaker van het tumult, een 34-jarige inwoner van Arnhem, mengde zich ook in het geweld
Het beveiligingspersoneel van de Efteling greep in en droeg de drie vechtersbazen over aan de politie. In overleg met het openbaar Ministerie kreeg de 32-jarige man uit Zoetermeer een geldboete van 500,- euro.

Zijn 34-jarige zwager moest een boete van 350,- euro betalen. Na betaling van de schikkingen zijn de verdachten weer in vrijheid gesteld. Het tweetal deed overigens een contra-aangifte tegen de 16-jarige minderjarige jongen uit Dongen. Zijn zaak wordt ter beoordeling aan het Openbaar Ministerie voorgelegd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: