woensdag, 11. maart 2009 - 9:30 Update: 29-09-2018 13:49

Parkeergarage Zaailand sluit op 19 april

Leeuwarden

Op dinsdag 10 maart maakte burgemeester Ferd Crone bekend dat de parkeergarage Zaailand vanaf zondag 19 april 12:00 zijn slagbomen 17 maanden sluit. Ook meldde de burgemeester dat de renovatie van het Winkelcentrum Zaailand op 6 april begint. Het Wilhelminaplein is vanaf 14 april van de aannemer; vanaf dat moment worden de bouwhekken om het plein neergezet.

Namens Bouwcombinatie Leeuwarden Centrum (BLC) gaf Dhr. Volbeda een toelichting op de planning. Ook liet hij weten bewust te gaan bouwen in het stadshart van Leeuwarden met al zijn bewoners, bezoekers en ondernemers. Hierna werden de contracten ondertekend door de vertegenwoordigers van de deelnemende partijen; burgemeester Crone, en de directies van IPMMC Vastgoed, het Fries Museum en BLC.

Aansluitend opende wethouder Henk Deinum het informatiepunt van Project Nieuw Zaailand. Tijdens de bouwperiode van het project kunnen bezoekers en belangstellenden hier dagelijks terecht voor praktische informatie. Het nieuwe informatiepunt van project Nieuw Zaailand is tijdens winkeltijden te bezoeken op de 1e verdieping van het Winkelcentrum Zaailand.

Categorie:
Provincie: