zondag, 26. april 2009 - 21:02 Update: 03-10-2018 11:04

Tientallen aanhoudingen bij grote politiecontrole in Amsterdam

Amsterdam

Op de derde dag van de korpsbrede controleactie, gericht op het tegengaan van criminaliteit en overlast, heeft de politie op zaterdag 25 april 53 personen aangehouden. Dit heeft de politie zondag laten weten.

De actie bestaat uit verschillende activiteiten, zoals verkeerscontroles van auto´s en bromfietsen, het aanhouden van gesignaleerden en het binnen een zorgtraject brengen van veelplegers. Daarnaast vond zaterdagavond een preventief fouilleeractie plaats in de drie veiligheidsrisicogebieden.Er zijn 33 personen aangehouden vanwege diverse misdrijven, waaronder negen voor het rijden onder invloed.

Een bestuurder, die werd aangehouden voor het rijden onder invloed toonde een vervalst rijbewijs. Hij had reeds een rijontzegging vanwege rijden onder invloed.Een andere automobilist had13 sloffen sigaretten in zijn auto, die hij voor een gering bedrag had gekocht. Hij is aangehouden voor heling. Verder zijn 20 personen aangehouden voor diverse zaken, waarvoor zij in het opsporingsregister stonden.Een van de gearresteerden stond 15 keer in het systeem en moet ongeveer 1500,- euro aan openstaande boetes betalen. Zijn auto had dusdanig slechte remmen, dat zijn kenteken is ingevorderd. Door de aanhouding van een andere automobilist kon een internationaal opsporingsonderzoek voor Suriname worden uitgevoerd. Hij werd gezocht vanwege opiumhandel.

Een persoon reed in een dure auto, had 5000,- euro contant en twaalf mobiele telefoons bij zich, terwijl hij niet kon aantonen hoe hij zich deze zaken kon veroorloven. De auto, het geld en de telefoons zijn derhalve in beslag genomen.Bij preventief fouilleeracties in de veiligheidsrisicogebieden zijn 29 wapens aangetroffen, waaronder 25 messen, een bijl, twee breekijzers en een vuurwapen - Door de beide belastingsdiensten zijn weer directe betalingen ontvangen en beslag gelegd op diverse personenauto´s.Ook wordt actief naar veelplegers gezocht, die vervolgens in een hulpverleningstraject met zorgpartners worden gebracht. 18 van hen zijn gisteren een traject in geholpen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: